Mesajul Principesei Margareta la aniversarea Regelui Mihai

Data actualizării: Data publicării:
regele margareta duda

Să ne arătăm admirația, iubirea și respectul față de Regele Mihai și să-i urăm liniște și sănătate, a fost îndemnul Principesei Margareta cu ocazia aniversării a 95 de ani ai Regelui Mihai I. În ultimii aproape douăzeci și șapte de ani, Regele ne-a învățat principiile în care a crezut tot timpul: generozitatea, loialitatea, spiritul de răspundere, a mai transmis Custodele Coroanei române.

regele margareta duda

Sărbătorim împreună pe Regele Mihai, tatăl meu, ajuns astăzi la vârsta de 95 de ani. Aniversarea Majestății Sale are loc în anul împlinirii a 150 de ani în care Coroana Română a servit istoria României, identitatea şi continuitatea națiunii.

Regele Mihai a trăit aproape un secol de viaţă cu simțul datoriei, cu credință și cu iubire de țară.

Copil, el a reunit speranțele națiunii, a reprezentat Statul și instituțiile sale. Mai târziu, Regele împreună cu Regina-mamă Elena s-au opus cu demnitate și curaj unui deceniu de sângeroase dictaturi succesive. După 1947, Regele Mihai a reprezentat simbolul a trei virtuți: statalitatea, Coroana și democrația.

În ultimii aproape douăzeci și șapte de ani, Regele ne-a învățat, prin puterea exemplului personal, principiile în care a crezut tot timpul: generozitatea, loialitatea, spiritul de răspundere,” se arată în mesajul transmis.

De asemenea, Principesa a amintit și de Regina Ana, care a încetat din viață la 1 august 2016, într-un spital din Morges. 

Să ne aducem aminte, astăzi de Regina Ana, mama mea, care i-a stat alături Regelui, cu devotament, întreaga sa viață. Povestea de dragoste a părinților mei a mers mai departe decât destinul lor personal. Regele Mihai și Regina Ana au trăit împreună povestea unui exil, a unei țări și a unei jumătăți dintr-un secol greu de înțeles.

Să ne arătăm admirația, iubirea și respectul față de Regele Mihai și să-i urăm liniște și sănătate!” a menționat Custodele Coroanei române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri