Sari la conținut

Mesajul șefului demis al Poliției Române

Șeful demis al Poliției Române, Bogdan Despescu, a transmis un mesaj în urmă cu puțin timp. „Timpul va demonstra că modul meu de acțiune a fost corect”, a spus el.

Despescu a transmis un mesaj prin care își ia „la revedere” de la foștii colaboratori și le mulțumește pentru profesionalismul de care au dat dovadă.

El mai spune că perioada în care a condus Poliția Română a fost plină de provocări, dar că polițiștii și-au făcut treaba exemplar – au fost cazuri dificile pe care polițiștii au reușit să le rezolve, deși s-au confruntat cu deficit de personal.

În ceea ce privește cazul polițistului acuzat de agresiuni sexuale – caz în urma căruia, de altfel, Despescu a fost înlocuit, fostul șef al Poliției Române spune că polițiștii și-au făcut treaba și în acest caz, chiar dacă acest lucru nu a fost vizibil în presă, în ultimele zile.

Bogdan Despescu a fost demis astăzi. Măsura a fost aprobată de premierul interimar, Mihai Fifor, după mai multe discuţii pe care acesta le-a avut cu ministrul de Interne, Carmen Dan.

Demiterea şefului Inspectoratului General al Poliţiei a fost cerută de mai bine de o săptămână, dar fostul premier Mihai Tudose a refuzat să-l dea afară.

Locul său va fi luat de chestorul Cătălin Ioniţă, cel despre care fostul premier spunea că nu ar fi dorit funcţia.