Mesajul unui preot: Începem slujba fix la ora la care s-a declanşat infernul

Data actualizării: Data publicării:
colectiv - lumanari - umbre - inquam

Un preot din Buzău îi cheamă pe tineri la biserică, duminică seară, la ora la care, în urmă cu un an, a avut loc tragedia din Colectiv. Tinerii sunt invitaţi să ia parte la slujba de pomenire a celor 64 de victime ale incendiului, să se roage pentru cei răniţi şi să aprindă o lumânare.

colectiv - lumanari - umbre - inquam
FOTO: Inquam - Octav Ganea

Preotul Romeo Ene de la Biserica ”Sfântul Dumitru” din municipiul Buzău îi cheamă pe tineri la biserică duminică seară, pentru a participa la slujba de pomenire a victimelor din Colectiv. Slujba se va desfăşura la 22.30, la aceeaşi oră la care s-a produs incendiul din clubul bucureştean.

”Colectiv de tineri pentru tinerii din Colectiv. Duminică, ora 22.30, comemorarea tinerilor care au trecut in veşnicie sau au avut de suferit în urma incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti. Vă aştept în biserica de la Parohia Sf. Dumitru - Buzău, începând cu ora 22.00”, este mesajul postat pe Facebook de preotul Romeo Ene.

El precizează că vor fi rostite şi rugăciuni pentru tinerii care sunt încă în spitale sau în recuperare.

”Se va oficia o slujbă de pomenire pentru tinerii care şi-au pierdut viaţa şi se vor pomeni toate cele 64 de nume. Ulterior, se vor rosti rugăciuni pentru cei care sunt încă în spitale sau sunt în recuperare. La sfârşit, nu se va rosti nicio predică. Considerăm că s-au spus destule şi mai cuviincios ar fi pentru ei să se păstreze tăcerea. Începem slujba fix la ora la care s-a declanşat infernul”, a declarat preotul Romeo Ene.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în Colectiv. În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri