Sari la conținut

METEO. Cod galben de ploaie, ninsoare şi vânt până vineri la prânz

ACTUALIZARE 17.00. La Ministerul de Interne are loc videoconferinţa cu prefecţii, coordonată de Gabriel Oprea.

La şedinţă participă şi şeful ANM, Ion Sandu, care a făcut mai multe precizări privind răcirea vremii în zilele următoare.

VIDEO videoconferinţa cu prefecţii

Ca să fie lucrurile mai clare, aş formula aşa: dacă toată cantitarea de precipitaţii prognozată s-ar transforma în zăpadă ar fi probleme mari de trafic. Nu ne aşteptăm ca toată cantitatea de precipitaţii să se transforme în zăpadă. Dar, de duminică, temperaturile în timpul nopţii sunt negative, deci cantitatea de precipitaţii care vor veni pot fi sub formă de zaăpadă şi în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti. Este o schimbare de regim, ne îndreptăm spre regimul de iarnă”, a declarat Ion Sandu.

Deci putem spune că vine iarna”, a conchis Gabriel Oprea.


Din această seară până mâine dimineaţă la ora 6.00, va ploua în jumătatea de est a ţării, iar în Dobrogea, Bărăgan şi în estul şi sudul Moldovei cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

În a doua parte a nopţii, în grupele nordice ale Carpaţilor Orientali şi zonele deluroase aferente precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

De joi dimineaţă până vineri la ora 12.00, în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă.

În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie când local se vor cumula peste 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 km/h, iar pe crestele montane va sufla cu 70...80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.