METEO. Cod galben de ploi pentru 36 de judeţe

Data publicării:
Ploaie vant meteo vremea-Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

ACTUALIZARE 15.41. Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de ploi în zona de munte a judeţului Vrancea, mai ales localitățile Vrâncioaia, Nistorești, Năruja, Paltin, Reghiu, Adriașul de Jos, Nereju.

Avertizarea este valabilă până la ora 16.30.

Aici vor fi ploi torenţiale ce vor cumula cantități de peste 35 - 40 l/mp, grindină de dimensiuni mici și medii, descărcări electrice, intensificări ale vântului.



Avertizarea cod galben este valabilă de vineri - ora 9.00 până sâmbătă - ora 23.00.

Astăzi vremea va fi în general instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele înalte de relief, dar pe spaţii mici şi în restul ţării. Izolat se vor aduna peste 20 l de apă /mp şi va cădea grindină. Temperaturile maxime, în scădere uşoară în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse între 22 de grade prin Maramureş şi 30 de grade în Bărăgan, sudul Moldovei şi Dobrogea.

La noapte ploile se vor înmulţi în sudul ţării, iar mâine şi poimaine cuprind toate regiunile. Sunt aşteptate şi cantităţi însemnate de apă, cu precădere în jumătatea estică şi la munte. Duminică lucrurile se mai liniştesc puţin, insa va continua sa ploua slab, îndeosebi în nord şi centru. În ceea ce priveşte temperaturile, acestea scad simţitor, astfel că, în weekend maximele vor fi de la 13 grade în Transilvania şi în Maramureş, până la 24 de grade Celsius în Dobrogea şi Bărăgan.

Vremea în Bucureşti

În Capitală, în prima parte a zilei atmosfera va fi în general frumoasă, dar spre seară şi mai ales noaptea, norii se vor înmulţi şi apar aversele cu tunete şi fulgere. Vremea se menţine caldă, astfel că, la amiază, termometrele vor indica în jur de 28 de grade Celsius. Presiunea aerului va începe să scadă uşor.

Atmosfera va fi mohorâtă până sâmbătă, iar vremea se răceşte foarte mult, astfel că, la amiază, se vor înregistra doar 21 de grade. Duminică scad şansele de ploaie şi apar câteva raze de soare. Drept urmare, temperaturile mai câştigă un grad, două.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri