METEO. Crăciun cu maxime de 19 grade Celsius

Data publicării:
25 2012meteo-40469

Actualizare 15.30.Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de ceaţă în mai multe judeţe din ţară, unde vizibilitatea orizontală poate scădea sub 200 metri şi izolat sub 50 metri.

Între orele 14:00 şi 17:00, în judeţele Braşov şi Covasna va fi ceaţă pe arii extinse, care va determina scădererea vizibilităţii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri. În sudul judeţului Dolj, se va semnala ceaţă cu scăderea vizibilităţii local sub 200 de metrişi izolat sub 50 de metri.

Între orele 13:00 şi 16:00, în zonele joase din judeţul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, Turda şi Dej va fi ceaţă, care poate determina scăderea vizibilităţii orizontale sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Zăpadă de jumătate de metru pe Valea Prahovei

Astăzi avem parte de temperaturi foarte ridicate în sud-vestul țării. La Oravița sunt 19 grade Celsius.

Și mâine vremea se menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă. Astfel, maximele vor fi cuprinse între minus 2 grade în zonele cu ceață persistentă din Transilvania și 16 grade în Dealurile Banatului. În primele ore ale zilei, vizibilitatea va fi scăzută și în sudul și estul țării. Vântul va avea unele răbufniri, doar din când în când.

Cu locuitorii Capitalei soarele va fi și mai generos decat astăzi. În aceste condiții, meteorologii au prognozat temperaturi de până la 9 grade Celsius. Barometrele vor înregistra variații nesemnificative ale presiunii aerului.

Ziua va fi frumoasă și la munte, iar precipitațiile își vor face apariția abia în cursul nopții. Sunt așteptate ploi, lapovițe și ninsori în nordul Carpaților Orientali și în zona Carpaților Occidentali. Vântul va avea intensificări, mai ales pe creste. Temperaturile se mențin mult mai ridicate decât ar fi normal.

Grosimea stratului de zăpadă nu se va modifica semnificativ. Acesta măsoară jumătate de metru în stațiunile de pe Valea Prahovei și peste 70 de centimetri în Semenic și Ceahlău. În Munții Apuseni, unde vremea a fost deosebit de caldă, sunt sub 20 de centimetri de zăpadă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri