METEO. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Data publicării:
FRUNZE TOAMNA 5111598-Mediafax Foto-Thomas Dan-1

La sfârșitul săptămânii sunt anunțate ploi izolate și slabe cantitativ, însă marți va ploua în toată țara. Temperaturile vor fi scăzute, cu maxime de la 13 până la 24 de grade, mai ridicate în Lunca Dunării și mai scăzute în Maramureș.

În estul Transilvaniei nopțile vor fi reci, cu minime în jur de 0 grade. Temperaturile pentru această perioadă sunt specifice lunii octombrie, înregistrându-se diferențe de 10 grade față de temperaturile normale.

Luna octombrie va fi ușor mai caldă în vestul extrem al țării.

Vom avea parte de multe precipitații în perioada următoare. Per ansamblu, luna octombrie va fi un excedent în ceea ce privește precipitațiile, în cea mai mare parte a țării”, a afirmat meteorologul ANM Maria Tomescu.

Mai aproape de cantitățile normale de precipitații se vor înregistra în sud și sud-est, între 35 și 40 de litri pe metru pătrat, dar în celelalte regiuni vor fi chiar și 50 de litri pe metrul pătrat.

Temperaturile în luna octombrie vor fi peste cele normale în vest, sud și sud-est, dar pot fi perioade în care temperaturile vor depăși 15 grade. În celelalte zone temperaturile vor fi normale.

În mod normal ar trebui să se înregistreze, la începutul lunii octombrie, până la 20 de grade, iar la sfârșitul lunii să scadă până la 17 grade. Este posibil să avem temperaturi ridicate pe tot parcursul lunii sau două săptămâni cu temperaturi mai ridicate decât cele normale și două săptămâni cu temperaturi aproape de cele normale”, a specificat meteorologul.

Luna noiembrie se anunță mai caldă în sud-estul țării, însă se răcește destul de mult în nordul, centrul și estul României, cu temperaturi scăzute și se pot înregistra maxime de sub 10 grade.

Din noiembrie va ninge și la noi în țară, în mai multe regiuni.

Câțiva cercetători ruși au afirmat că această iarnă va fi cea mai rece din ultima sută de ani, pentru că masele de aer rece vor ajunge frecvent către centrul Europei.

Meorologul ANM a spus că astfel de remarci trebuie privite mai atent, pentru că e greu de spus acum ce se va întâmpla la iarnă.

Sfârșitul lunii decembrie va aduce temperaturi maxime de -1 și 6 grade la nivelul întregii țări.

În centrul țării se anunță cantități mari de zăpadă, iar în vestul și sud-vestul țării vor fi precipitații peste cele normale.

Prognoza are un grad de realizare de cel mult 60%, a subliniat Maria Tomescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri