METEO. Cum va fi vremea joi și în următoarele patru zile

Data publicării:
oameni parc mediafax-3

La această oră plouă în cea mai mare parte a țării, iar pentru Transilvania și vestul Olteniei sunt în vigoare mai multe atenționări de vreme rea. În Muntenia, aversele au încetat pentru moment, iar temperaturile au crescut foarte mult. 31 de grade indică termometrele la Călărași, iar cea mai scăzută temperatură se înregistrează la Târgu Neamţ, dar şi în Dealurile de Vest, doar 11 grade.

Până la sfârşitul săptămânii vor fi averse cu tunete si fulgere, mai ales la munte, în vestul, centrul şi nordul ţării, iar mâine cantitățile de apă mai pot depăși 15 litri pe metru pătrat. Vântul va fi destul de alert și sunt condiții de grindină.

Chiar dacă vremea se răcorește puțin mâine, temperaturile încep să crească din nou în weekend, așa că duminică se vor atinge 30 de grade în regiunile sudice. Luni, va ploua peste tot și un nou val de aer mai rece va ajunge și în România. Maximele vor deveni normale pentru această perioadă.

Va ploua în weekend, însă doar noaptea

În Capitală, soarele încearcă să iasă dintre nori, dar vântul are intensificări din când în când. În jurul prânzului erau 26 de grade în centrul orașului și cu două grade mai puțin în cartierele de la periferie. Totuși, în orele următoare mai sunt așteptate câteva reprize de ploaie.

În weekend, bucureștenii vor mai avea parte de câțiva stropi de ploaie, însă doar în timpul nopților. În aceste conditii, temperaturile rămân plăcute, în jur de 27 de grade la amiază. Ziua de luni va aduce mai mulți nori, șanse mari de ploaie și răcorirea atmosferei. Maxima prognozată de meteorologi este în jur de 24 de grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri