METEO. Început de săptămână cu ploi şi temperaturi ridicate

Data publicării:
ploi - 6087215-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

Luni va ploua pe arii extinse în sud, în sud-est şi local în restul ţării. FOTO: Mediafax

La noapte, norii vor lăsa ploi în cea mai mare parte a ţării, iar la altitudini de peste 1.500 de metri vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În sud-vest, izolat se pot strânge în jur de 15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul rămâne alert în est, în sud-vest şi la munte. Minimele se vor încadra între minus 4 şi plus 6 grade, iar pe spaţii mici se poate forma polei.

Săptămâna care urmează începe cu vreme caldă, dar mohorâtă. Luni va ploua pe arii extinse în sud, în sud-est şi local în restul ţării. În zona montană înaltă vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va mai avea intensificări în Moldova, Dobrogea şi în sudul Banatului. Temperaturile maximele vor fi cuprinse între 6 şi 13 grade Celsius.

Marţi, miercuri şi joi vremea va fi ploioasă. Ploile sunt aşteptate în cea mai mare parte a ţării, dar prin vest şi sud se pot strânge cantităţi de apă mai însemnate. La munte vor fi mai ales lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla cu putere. Chiar şi aşa, temperaturile se vor menţine mult mai ridicate decât ar fi normal. 17 grade se vor atinge marţi în regiunile vestice, iar joi - în Lunca Dunării.

În Bucureşti, cerul se va înnora la noapte şi, din când în când, va ploua. Vântul va sufla cel mult moderat, iar dimineaţă temperaturile vor coborî până în jurul valorii de 3 grade Celsius.

Mâine, locuitorii Capitalei vor avea parte de vreme închisă şi de ploi temporare. Cu toate acestea, temperatura se va menţine mai ridicată decât cea normală în această perioadă. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius. Presiunea atmosferică va începe să scadă.

Marţi, miercuri şi joi, bucureştenii vor avea parte de temperaturi foarte ridicate. Cel mai cald va fi joi, când, la amiază, se vor înregistra în jur de 15 grade. Va continua să plouă, în general slab, mai ales marţi şi miercuri, când şi vântul va fi alert.

newsmeteo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri