METEO la mare şi la munte. Vreme schimbătoare, cu ploi şi maxime de 25 de grade

Data publicării:
meteo 1

 

Astăzi vremea va fi frumoasă în cea mai mare parte a ţării. Însă după-amiaza şi seara, la munte şi pe spaţii mici în sud şi în est, reapar aversele, însoţite de tunete, fulgere şi intensificări de vânt. Temperaturile maxime vor fi apropiate de normalul perioadei şi pornesc de la 20 de grade în nordul Moldovei, dar nu mai trec de 28 de grade în sudul Munteniei.

O zi plăcută este aşteptată şi în Capitală, unde mercurul din termometre va urca până la 27 de grade. Spre seară norii se înmulţesc şi pot lăsa ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla cel mult moderat, iar presiunea atmosferică nu va avea modificări importante.

Şi cei aflaţi pe litoral vor avea parte de vreme bună până spre prânz, apoi şi aici, din loc în loc, vor fi reprize de ploaie, cu descărcări electrice şi scurte intensificări de vânt. Temperaturile mai scad puţin, în aer se vor atinge în jur de 24 de grade, iar în apă cu două grade mai puţin.

Iubitorii muntelui vor avea parte de vreme schimbătoare, cu averse locale, tunete şi fulgere, în special în partea a doua a zilei. Vântul va sufla cel mult moderat, iar temperaturile vor urca până la 18 grade în Predeal şi la Stâna de Vale.

În zilele următoare ploile se înmulţesc şi vor prefera regiunile sudice, estice şi centrale. Izolat se vor acumula cantităţi importante de apă şi vor fi condiţii de grindină. În aceste condiţii temperaturile vor fi modeste şi nu vor mai depăşi 27 de grade pe nicăieri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri