METEO. Ninsori, polei şi viscol începând din această seară 

Data publicării:
LUPTA CU VISCOL - 7204343-Mediafax Foto-Ovidiu Iordachi

 

În intervalul menţionat va ninge, în general slab, dar pe arii extinse în Maramureş, Crişana, Transilvania şi Moldova şi local în Banat.

În regiunile sudice la început vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi va ninge pe arii restrânse, mai ales în Dobrogea şi estul Munteniei.

Vântul se va intensifica temporar în toată ţara, cu viteze ce vor depăşi local 50 km/h, în special în sud-vest şi centru.
În zona de munte, ninsorile, izolat mai însemnate cantitativ, vor fi temporar viscolite, iar rafalele de vânt vor avea peste 70 - 80 km/h.

Mâine va ninge pe arii extinse, dar mai abundent în zona montană. În Dobrogea, local în Muntenia şi prin Oltenia, în primele ore ale zilei vor fi şi precipitaţii mixte, aşa că se va depune polei. Vântul va avea intensificări în toată ţara, cu viteze de peste 50 km/h, iar la munte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse cuprinse între minus 4 şi 6 grade.

De luni, ninsorile se răresc, dar vântul va continua să prezinte intensificări în estul ţării şi la munte. În plus, vremea se răceşte din nou, iar la mijlocul săptămânii va deveni geroasă în toate regiunile, cu predădere noaptea şi dimineaţa. Cel mai frig va fi în depresiunile din estul Transilvaniei, unde termometrele vor indica şi valori sub minus 25 de grade.

În Capitală, la noapte, cerul se va înnora treptat şi spre dimineaţă apar precipitaţiile mixte şi se va produce polei. Vântul va fi liniştit, iar temperatura aerului va scădea până la minus 6 grade Celsius.

Bucureştenii au parte, mâine, de temperaturi uşor pozitive, cu o maximă în jurul valorii de 1 grad Celsius. Pe parcursul zilei vor fi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, dar în orele dimineţii se menţin condiţiile de polei. Presiunea atmosferică va începe să crească uşor.

În perioada următoare, trecător, mai pot cădea câţiva fulgi de zăpadă, dar vântul va fi liniştit. Vremea se răceşte de la o zi la alta, astfel că maxima de miercuri va fi în jurul valorii de minus 7 grade, iar joi dimineaţa sunt aşteptate minus 17 grade la periferie şi minus 14 grade în centrul oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri