METEO. Ploi torenţiale şi furtuni, aproape în toată ţara

Data publicării:
ploaie mediafax-2

Marți a plouat doar pe ici pe colo, dar miercuri vremea devine capricioasă peste tot. Aerul cald va domina în continuare estul şi sud-estul Europei, în timp ce restul zonelor se vor afla sub influenţa unui aer mai rece. Presiunea atmosferică va avea valori scăzute, astfel că ploile vor fi prezente aproape în toate regiunile.

În sud-vest şi vest vremea va fi caldă şi doar izolat apar câţiva stropi de ploaie. Ţările nord-vestice au parte de temperaturi scăzute şi ploi trecătoare. Va ploua şi în ţinuturile nordice, chiar abundent în Norvegia şi Danemarca.

Norii vor acoperi şi centrul Europei unde maximele termice se anunţă modeste. În regiunile sudice atmosfera va fi instabilă cu furtuni în Italia şi ţările vecine Mării Adriatice. Astfel de fenomene vor apărea local şi în estul continentului.

La noapte, vor fi ploi şi descărcări electrice în jumătatea de vest a României. Nu lipsesc intensificările de scurtă durată ale vântului, iar aversele pot fi torenţiale. Minimele termice se vor situa între 6 grade în depresiuni şi 18 grade la malul mării. Temperaturile mai scad mâine, dar nu peste tot.

În nord-vestul şi centrul ţării vremea va fi instabilă, cu ploi după-amiază. Trecător va ploua şi în regiunile vestice, iar maximele termice nu trec de 26 de grade Celsius.

În Oltenia, temperaturile sunt mai generoase, dar atmosfera va fi răcorită după prânz de averse, cu tunete şi fulgere.

Astfel de manifestări apar spre seara şi în Muntenia, însă va fi foarte cald: 32 de grade Celsius.

Soarele va fi umbrit trecător de nori în Dobrogea, astfel că la prânz valorile termice vor fi plăcute.

Ziua se anunţă caldă şi în Moldova, dar treptat ploile se înmulţesc.

În Bucuresti urmează o noapte liniştită. Norii aproape că vor lipsi, iar vântul abia se va simţi. Spre dimineaţă, temperatura aerului va scădea până la 14 grade în zonele periferice ale oraşului. Peste zi atmosfera se menţine călduroasă, cu o maximă termică de până la 32 de grade Celsius. Norii se adună spre seară când cresc şansele de ploaie, iar vântul se înteţeşte. Presiunea aerului va avea valori mult mai scăzute faţă de cele normale.

Mâine, vremea se anunţă bună pentru plajă pe litoral. Norii vor fi puţini, dar vântul va fi intens din când în când. Temperaturile urcă până la 24 de grade în Mamaia, iar apa va fi mai caldă în apropiere de Delta Dunării.

În zonele montane, după-amiaza vine cu ploi în reprize, însoţite de descărcări electrice. Nu este exclus să cadă grindina, iar vântul va prinde putere în timpul ploilor.

Atmosfera va fi schimbătoare în zilele ce vor veni. Joi, se aşteaptă averse cu tunete, fulgere, şi vânt. Se pot depăşi 25 l de apă/mp şi este posibil să cadă grindina. Cu toate acestea, în sud-estul ţării, se vor mai atinge maxime de până la 32 de grade Celsius. Vineri, ploile se restrâng către nordul, centrul şi sud-estul României, în timp ce sâmbătă reapar în regiunile intracarpatice. Temperaturile scad uşor până vineri, dar încep să crească din nou în prima zi din weekend.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri