METEO. Ploile continuă azi în toată ţara

Data publicării:
harta meteo 31 mai

Astăzi vremea rămâne instabilă, cu averse, tunete, fulgere şi vânt alert în majoritatea regiunilor. În jumătatea de nord-est a ţării, la deal şi la munte se vor strânge cantităţi de apă de peste 30 l/mp şi izolat peste 50 l/mp. Temperaturile maxime pornesc de la 15 grade în nord-vest şi mai ating 22 de grade doar în estul teritoriului.

De o zi capricioasă au parte azi şi bucureştenii. Norii vor fi numeroşi, din când în când va ploua, iar vântul va prinde putere. În aceste condiţii, mercurul din termometre se va opri la 21 de grade Celsius. Presiunea aerului va creşte uşor, dar încă se menţine la valori foarte scăzute.

Vremea rea nu-i va ocoli astăzi pe cei aflaţi la malul mării. Vor fi mulţi nori, reprize de ploaie şi un vânt activ. Temperaturile nu vor trece de 22 de grade, iar apa mării va avea între 19 şi 21 de grade Celsius.

Atmosfera se anunţă răcoroasă azi şi la munte. Aversele, local torenţiale, vor fi însoţite de fenomene electrice, vânt alert şi chiar grindină. Temperaturile se încadrează între între 6 grade pe Ceahlău şi 13 grade pe Valea Prahovei.

Ploile nu vor lipsi nici în zilele următoare, dar se mai restrâng ca arie şi devin slabe cantitativ. Duminică va ploua în majoritatea zonelor, în timp ce luni şi marţi aversele se vor produce în regiunile extracarpatice şi zona de munte. La începutul săptămânii temperaturile cresc din nou şi se apropie de valorile normale pentru început de iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri