METEO. Puteţi trece "oficial" la garderoba de vară

Data publicării:
caldura - vreme - meteo

 

FOTO Mediafax

Nu sunt anunţate prea multe ploi în primele zile ale lunii iunie. Însă în orele prânzului şi seara, la început în zonele de munte, iar la mijlocul săptămânii şi prin est, sud şi centru, vor fi averse, descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului.

Cu toate acestea, temperaturile vor fi din ce în ce mai ridicate, şi asta deoarece o masă de aer foarte cald, de origine tropicală, va influenţa regimul termic din zona ţării noastre.

Aşadar veştile din partea meteorologilor sunt bune.

Dacă astăzi maximele ating doar izolat 30 de grade prin zonele de câmpie, de mâine încolo astfel de valori vor fi frecvente în cea mai mare parte a ţării. În plus, în sud, pe parcursul zilei de joi sunt aşteptate chiar 33 de grade, la umbră.

Prognoza pentru lunile iunie - august

Vara se anunţă caniculară în est şi sud-est, iar seceta se va accentua în majoritatea regiunilor, estimează meteolorogii care au realizat prognoza pentru lunile iunie – august.

Iunie

Este recunoscută drept cea mai ploioasă lună de vară, vor fi ploi frecvente în nord şi centru, iar cantităţile de apă vor depăşi normele climatologice. În restul teritoriului, ploile vor fi mai puţine, dar nu vor lipsi aversele cu caracter torenţial. Temperaturile vor fi apropiate de cele normale perioadei, astfel că la câmpie se vor înregistra peste 30 de grade.

Iulie

Recunoscută ca fiind cea mai călduroasă lună, iulie nu se dezminte nici în acest an. Vor fi zile caniculare, când la amiază se vor depăşi 35 de grade Celsius.

Se anunţă ploi puţine, mai mult în zonele intracarpatice, în timp ce în sud şi sud-est, vremea va fi secetoasă.

August

În această lună ploile vor fi puţine, sub normele climatologice, iar temperaturile se vor menţine ridicate. Vor fi perioade caniculare în sud şi est, cu maxime de 35 de grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri