METEO. Vreme caldă până la Sfântul Nicolae

Data publicării:
30112012 20vremea-36099

Deși acest aer rece se va muta încet și spre sud-estul Europei, mâine, de 1 decembrie, vremea va fi în general frumoasă, a spus Mihai Tinu, meteorolog ANM.

Astăzi, vremea se va răci uşor în regiunile intracarpatice, dar se va menţine caldă în sud şi în est. Norii vor acoperi vestul şi nord-vestul ţării, unde local vor aduce ploi slabe. În celelalte zone, pentru că soarele este mai generos, va fi o atmosferă mult mai plăcută. Vântul va fi intens în Banat, Crișana, Dobrogea şi la munte. Maximele termice se vor încadra între 9 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est.

În Capitală, în jurul orei 12.00, se înregistrau 13 grade Celsius. În orele următoare, vremea se va menţine caldă, soarele va străluci, şi în aceste condiţii temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade. Vântul va adia uşor, iar presiunea atmosferică va creste uşor.

Lapoviță și ninsoare doar la munte

Mâine, în București, unde va avea loc parada dedicată zilei de 1 Decembrie, va fi soare și își vor face prezența câțiva nori, însă fără să plouă.

La sfârșitul săptămânii se așteaptă lapoviță și ninsoare numai la munte, pe creste, iar în jurul datei de 6 decembrie, precipitațiile își vor face apariția și în nordul și vestul României.

În luna decembrie, potrivit estimărilor Centrului European, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, în partea de sud-est a țării, iar precipitațiile vor fi normale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri