METEO. Vreme geroasă și capricioasă: -10 grade în Moldova

Data publicării:
gheata 20flickr-39531

La noapte, vremea va fi rece, geroasă în Moldova şi Transilvania. Va ninge viscolit în Dobrogea, sudul Moldovei şi în Muntenia. În celelelate regiuni va ninge slab, doar izolat. Temperaturile minime se vor situa între -21 de grade în estul Transilvaniei şi -2 grade în vest.

Mâine, vremea continuă să fie capricioasă. Cerul va fi acoperit de nori în regiunile extracarpatice şi va ninge slab în estul şi în sud-estul ţării.

De asemenea, vântul va mai sufla cu putere în sudul Moldovei, Bărăgan şi în Dobrogea, unde va viscoli ninsoarea, având intensificări de până la 60...70 km/h. În celelelalte zone se mai arată şi soarele. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -10 grade în Moldova la 2 grade Celsius în vest.

În Capitală, mâine, se aşteaptă tot o vreme de iarnă. Temporar va mai ninge, în timp ce vântul va sufla moderat. În aceste condiţii, la amiază va fi rece, cu o temperatura maximă ce se va situa doar în jurul valorii de -6 grade. Presiunea aerului va creşte uşor.

La munte, norii vor persista în Carpații Orientali, dar şi pe Valea Prahovei unde va mai ninge slab. În restul masivelor se mai arată şi soarele, iar vântul va fi alert pe crestele montane unde poate spulbera zăpada. Atmosfera va fi rece, astfel încât temperatura aerului va avea valori negative în aproape toate staţiunile.

Grosimea stratului de zăpadă nu va avea variaţii semnificative şi măsoară până la 92 de centimetri la Semenic, dar are numai 14 centimetri la Stâna de Vale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri