Sari la conținut

METEO. Vremea la munte şi la mare în minivacanţa de Sfânta Maria

 

A fost şi una dintre cele mai calde nopţi, temperaturile nu au scăzut sub 20 de grade.

Astăzi, vremea va fi caniculară în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se menţine accentuat. Şi toate acestea deoarece temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 şi 38 de grade.

De menţionat că cele 38 de grade se vor înregistra la umbră. La nivelul solului, în zonele aglomerate, se vor înregistra peste 50 de grade.

Locuitorii Capitalei vor avea parte şi astăzi de o atmosferă sufocantă. Termometrele vor indica în jur de 36 de grade la amiază, atunci când şi indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic. În ceea ce priveşte presiunea aerului, aceasta va începe să scadă.

Totuşi, spre seară, în Banat, Crişana, Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei îşi vor face apariţia ploile torenţiale cu vijelii, descărcări electrice şi chiar căderi de grindină.

Meteorologii anunţă schimbări semnificative în zilele următoare

Mâine în timpul zilei vremea va fi caniculară, iar termometrele vor indica până la 36 de grade, însă noaptea norii se mai înmulţesc şi este posibil să apară câţiva stropi de ploaie.

În weekend atmosfera devine instabilă şi, începând de sâmbătă noaptea vor fi averse, vijelii şi descărcări electrice.

În plus, temperaturile vor scădea considerabil, astfel că ziua de duminică va fi răcoroasă, cu doar 26 de grade la amiază.