METEO. Vremea se încălzeşte în următoarele patru zile

Data publicării:
Iarna ceata munte zapada meteo vremea-Mediafax Foto-Thomas Dan

Gerul persistă şi la această oră pe spaţii mici în Transilvania, iar la Joseni şi Miercurea Ciuc temperatura aerului nu a reuşit încă să treacă de minus 20 de grade. Mai plăcut este în regiunile nord-vestice, dar şi la munte, unde temperaturile sunt pozitive.

Cel mai cald este în judeţul Cluj, în staţiunea Băişoara, unde sunt deja 5 grade cu plus. Soarele şi-a făcut loc printre nori în cea mai mare parte a ţării, excepţie fac judeţele din nordul Moldovei şi Harghita, unde este în vigoare un cod galben de ceaţă.

În Capitală acum sunt minus 4 grade, iar în orele următoare temperaturile vor mai câştiga câteva grade.

Până spre seară, norii se vor înmulţi în regiunile extracarpatice şi, trecător, pot să cadă şi câţiva fulgi de zăpadă. În restul teritoriului însă, ziua se anunţă însorită. Pe spaţii mici în zonele joase va mai fi ceaţă, iar vântul va prinde putere doar în sudul Banatului şi pe la munte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între minus şi plus 5 grade. Mai cald de atât va fi în nord-vestul ţării şi în zonele înalte de relief, unde temperatura atinge la amiază în jur de 10 grade Celsius.

Temperaturi de peste 10 grade Celsius în următoarele patru zile

Va fi cald în vest, nord-vest şi prin centru, cu maxime care vor trece de 10 grade, iar în celelalte regiuni vor fi şi valori negative la amiaza.

În plus, în depresiuni, în timpul dimineţilor vor mai fi minus 20 de grade Celsius. În zonele joase ceaţa va apărea pe spaţii tot mai extinse, iar în centru, sud şi est poate fi însoţită de chiciură sau fulguială.

În noaptea de joi spre vineri apar şi precipitaţiile mixte, însă deocamdată doar pe spaţii mici în nord-vest şi vest.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri