Meteo. Vremea se răcorește: nu vom mai avea temperaturi maxime peste 30 de grade

Data publicării:
meteo25jun

Aerul tropical continuă să fie prezent peste sudul și estul Europei, fapt ce explică temperaturile foarte ridicate şi în România.

În schimb, umezeala pătrunde în interiorul arcului carpatic, dinspre Marea Mediterană.

Prin urmare, astăzi ploile torențiale își fac apariția în vestul, centrul și nordul țării și vor fi însoțite de tunete, fulgere, vânt și grindină.

În celelelate zone, ziua se anunță fierbinte, iar furtunile sosesc spre orele serii. Dacă în Dealurile de Vest se așteaptă doar 19 grade în termometre, în sudul Munteniei temperaturile vor atinge 34 de grade.

Și Capitala are parte de încă o zi calduroasă, cu 34 de grade în termometre, dar și disconfort termic. Abia spre seară cresc șansele de furtună. Tot în creștere va fi și presiunea atmosferică.

Până la jumătatea săptămânii, aerul rece va cuprinde treptat și România.

Prin urmare, mâine și poimâine vremea devine răcoroasă în vest și nord-vest, iar vineri maximele nu mai trec de 30 de grade nici în sud-est. Ploile vor continua și în zilele următoare, dar nu se mai anunță cantități de apă însemnate. Mâine acestea vor prefera jumatătea de est a României, iar joi, regiunile din nord și centru. Vineri, aversele le mai întâlnim, pe arii restrânse, doar în jumătatea de nord a teritoriului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri