METEO: Weekend cu maxime de 31 de grade şi după-amiezi ploioase 

Data publicării:
ploaie vant mediafax-1

 

Astăzi vremea se va menţine caldă peste tot, chiar deosebit de caldă în vestul şi nord-vestul ţării. După prânz norii strâng rândurile la deal, la munte şi prin regiunile estice, unde vor aduce, din loc în loc, ploi de vară.

Aversele vor fi însoţite de fenomene electrice, vânt intens, dar posibil şi de grindină. Izolat se pot acumula şi cantităţi de apă mai importante în intervale scurte de timp. Temperaturi maxime pornesc de la 21 de grade pe litoral şi ating 30 de grade de la Timişoara până în Baia Mare.

Temperaturile se menţin ridicate şi în zilele viitoare. Dacă în weekend, la câmpie se vor înregistra maxime de 29 - 30 de grade, luni s-ar putea atinge chiar 31 de grade în estul şi sud-estul ţării. Ploile de vară vor fi prezente în fiecare după-amiază la deal şi la munte, dar pe arii restrânse şi în zonele mai joase de relief.

Pe lângă averse nu vor lipsi nici tunetele, fulgerele, grindina şi rafale de vânt mai puternice.

Vremea în Bucureşti

O zi calda îi aşteaptă şi pe bucureşteni astăzi, şi asta pentru că la amiază mercurul din termometre se va opri la 26 de grade Celsius. Norii nu vor lipsi din peisaj, dar şansele de ploi de scurtă durată şi descărcări electrice vor fi destul de mici. Presiunea atmosferică va fi relativ staţionară la valori apropiate de cele normale.

Vremea caldă nu va ocoli zona Capitalei nici în perioada următoare. Cele mai ridicate valori termice, de până la 29 de grade, se aşteaptă duminică şi luni.

Norii se vor aduna în fiecare zi după orele amiezii, când nu sunt excluse aversele slabe şi descărcările electrice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri