METEO. Weekend rece: ninsori, ploi şi vânt în toată ţara

Data publicării:
ceata 20meteo 20ro-56278

Va ninge în Carpaţii Meridionali şi Orientali, în Moldova şi local în Transilvania, iar în Muntenia şi Dobrogea, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea cu viteze de peste 80 - 90 de kilometri pe oră, iar în Carpaţii Meridionali rafalele vor depăşi 100 - 120 de kilometri pe oră.

În aceste zone zăpada va fi viscolită.

Intensificări ale vântului vor fi şi în celelalte regiuni cu viteze ce vor depăşi local 60 - 70 de kilometri pe oră. Temperaturile minime se vor situa în general între -9 şi 0 grade.

La București, cerul va fi mai mult noros, iar la începutul intervalului vor fi condiţii de precipitaţii slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze la rafală de până la 55 de kilometri pe oră. Temperatura minimă, mai scăzută decât în noaptea precedentă, va fi de -1 - 0 grade.

Sâmbătă, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea în nordul, centrul şi local în estul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în est şi în zona de munte, unde local va ninge slab. Mai ales în prima parte a zilei, vântul va avea intensificări în estul teritoriului, cu rafale ce vor depăşi 90 de kilometri pe oră, dar şi în sud şi la munte cu viteze de până la 6 - .70 de kilometri pe oră.

În Moldova şi în zona de munte zăpada va fi viscolită sau spulberată. Temperaturile maxime vor fi de la -8 și -7 grade în nordul Moldovei până spre 11 grade în Oltenia şi Muntenia.

La București, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil. Vântul va mai prezenta unele intensificări în prima parte a zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de vânt şi ninsori, valabilă pentru opt judeţe. Acestea sunt Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman şi Caraş - Severin. Avertizarea este în vigoare vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri