Sari la conținut

Metrorex a retras cardurile comune cu RATB, din cauza datoriilor regiei de aproximativ 15 milioane de lei

Metrorex nu mai acceptă, din 14 martie, la plata călătoriei cu metroul cardurile Activ emise şi reîncarcate de RATB şi nici biletele unice RATB - Metrorex. Decizia a fost anunţată în urma încetării contractului încheiat între Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi SC Metrorex SA.

Reprezentanţii RATB au precizat, marţi, că Metrorex a renunţat la cardurile Activ din cauza datoriilor regiei către compania de transport. Potrivit acestora, la sfârşitul anului trecut, debitul către Metrorex era de 17,3 milioane de lei, din care s-au achitat, de la începutul anului, 2.123.193 de lei, iar marţi urmează să fie plătită suma de 1.993.523 de lei.

„Dorim să-i asigurăm pe partenerii noştri că RATB va depune toate efortuile pentru a-şi onora obligaţiile de plată”, au spus reprezentanţii RATB, care precizează că datoriile au rămas neachitate „nu din rea voinţă”, „ci în contextul economic dificil traversat în ultimul an”, informează Mediafax.

Potrivit RATB, aproximativ 25.000 de călători foloseau lunar cardurile Activ. Pe cardurile Activ, funcţionale din 2006, călătorii puteau depune bani atât pentru transportul cu mijloace RATB, cât şi cu metroul.

Conducerea RATB a făcut un apel la conducerea Metrorex să revină asupra deciziei luate, pentru ca cetăţenii să poată beneficia şi pe viitor de facilităţile incluse în oferta comună.