Metrorex: Experţii au stabilit că lucrările la Eroilor nu vor fi gata înainte de 22 martie. Primărie: Nu suntem de acord cu acest termen  

Data publicării:
agerpres surpare eroilor lucrari la metrou 14 12 2015-1

 

Reprezentanţii Metrorex afirmă că graficul care prevede că dată finală de execuţie - 22.03.2016 - a fost agreat şi de către experţii tehnici atestaţi. „Experţii au concluzionat că din punct de vedere tehnic nu se pot finaliza acţiunile mai devreme de dată prevăzută în graficul întocmit”, adaugă compania.

Punctul de vedere al Metrorex:

„Metrorex, în calitate de beneficiar al lucrărilor aferente Magistralei 5 de metrou, informează publicul despre stadiul acţiunilor privind consolidarea şi punerea în siguranţă a terenului, precum şi măsurile pentru reluarea cât mai urgent a traficului din zona Eroilor.

Metrorex a participat în 23.12.2015 şi în 04.01.2016 la şedinţele organizate la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, şedinţe solicitate de Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) şi Prefectura, cu toate Părţile şi instituţiile implicate, pentru analiză situaţiei. A fost prezentat graficul acţiunilor de punere în siguranţă a zonei.

Graficul care prevede că dată finală de execuţie - 22.03.2016 - a fost agreat şi de către experţii tehnici atestaţi, experţi care vor realiza expertizarea tehnică finală a zonei afectate. De asemenea, Metrorex a participat în 21.12.2015, 24.12.2015 şi 04.01.2016 la şedinţele de coordonare cu verificatorii de proiect şi experţii de specialitate, şedinţe convocate de Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC), unde s-au analizat posibilităţile de accelerare a lucrărilor. Experţii au concluzionat că din punct de vedere tehnic nu se pot finaliza acţiunile mai devreme de dată prevăzută în graficul întocmit.

Metrorex a solicitat şi primit zilnic de la Constructor rapoarte cu privire la lucrările întreprinse la staţia Eroilor 2; reprezentanţii Metrorex au fost permanent prezenţi în teren alături de Consultant şi Constructor.

Metrorex urmăreşte respectarea implementării graficului de execuţie şi în acest sens a solicitat executantului acţiuni urgenţe şi concrete pentru obţinerea tuturor avizelor de la PMB şi deţinătorii de utilităţi pentru execuţia lucrărilor.

A coordonat întâlnirile cu antreprenorul, experţii, proiectantul şi consultantul. S-a analizat în permanentă stadiul implementării acţiunilor privind consolidarea şi punerea în siguranţă, precum şi măsuri de accelerare necesare pentru reluarea traficului cât mai urgent.

Metrorex a analizat şi avizat în regim de urgenţă în cadrul Consiliului Tehnico – Economic, documentaţiile tehnice care detaliază lucrările necesare: consolidare teren aferent imobilului de pe B-dul Eroii Sanitari, nr. 55, consolidare generală teren, consolidare şi punere în siguranţă a canalului colector, epuismente, documentaţii care au fost puse la dispoziţie cu promptitudine executantului lucrărilor menţionate.

Lucrări ce se vor executa în perioada următoare:

- se va finaliza consolidarea terenului din Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 şi din Bd. Eroilor, nr. 2

- consolidarea şi refacerea reţelelor afectate de pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 (canal)

- consolidarea şi refacerea suprafeţei stradale

- finalizarea sigilării scutului TBM prin injecţii

- alte lucrări care vor fi necesare după finalizarea expertizării clădirilor, reţelelor şi terenului afectat.

Lucrările de consolidare la terenul aferent imobilului situat pe Bd. Eroii Sanitari, nr. 55 se vor finaliza în jurul datei de 27.01.2016, urmând că experţii să-şi exprime punctul de vedere cu privire la intrarea locatarilor în imobil”.

Invitat la Digi24, în cadrul emisiunii „24 de minute”, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim, a afirmat că „termenul de 22 martie pentru reluarea traficului în zona, avansat de constructor, este unul cu care Primăria nu poate fi de acord”.

„Există soluţii tehnice care permit reluarea traficului în maxim trei săptămâni. S-a avansat data de 15 februarie pentru reluarea parţială a traficului. Lucrurile indică faptul că acest termen ar putea fi respectat”, a afirmat Ichim.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri