Metroul din Drumul Taberei întârzie un an şi două luni

Data publicării:
15022013 20metrou-49778

Banii alocaţi anul acesta pentru magistrală care va face legătura între Valea Ialomiței și Eroilor, abia dacă ajung pentru acoperirea datoriilor acumulate anul trecut.

Pentru magistrală, avem un buget alocat de 115 milioane de lei, din care 100 de milioane sunt numai facturi restante de anul trecut, deci luna ianuarie precis vor fi facturi de restul celor 15 milioane. În principiu, nu mai avem buget pentru magistrala 5 de metrou”, a declarat Dan Trifu, consultant pentru lucrări la Magistrala 5.

În acest moment, muncitorii au abandonat lucrările la stațiile Orizont, Constantin Brâncuși și Râul Doamnei. Utilajele coborâte în subteran stau pe loc la stația Academia Militară.

În mod normal, utilajele ar fi trebuit să înceapă săpăturile la tuneluri în urmă cu 4 luni, numai că, din cauza lipsei de bani, au fost puse în conservare pe o perioadă nedetermintă, iar acest lucru înseamnă că la final costurile lucrării vor fi cu 30% mai mari.

Lucrările la prima parte a Magistralei 5, care va avea 10 stații de metrou, între Râul Doamnei şi Eroilor, au început în noiembrie 2011 și ar fi trebuit să se termine în 2015. Costurile lucrării au fost estimate la 800 de milioane de euro, iar pănă acum Guvernul a alocat pentru acest proiect aproape 100 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri