Metroul spre Drumul Taberei va circula din 2017

Data publicării:
oameni la metrou digi24

Constantin Mustăţea, reprezentant Metrorex: „Finalizarea lucrărilor a fost prevăzută a se realiza la finele anului viitor, astfel încât în decembrie anul viitor să putem începe probele. Probele tehnologice ar trebui să dureze trei luni. Noi ne dorim să finalizăm la sfârşitul lui 2016 şi să punem în funcţiune cu călători, dar sunt condiţionări, impuneri care ne obligă să mai întârziem nițel”.

Ce-i drept, după întârzieri de aproape un an şi jumătate, trei luni în plus nu mai par mare lucru. Noua linie de metrou va avea aproape 7 kilometri. Tunelurile sunt aproape gata. Mai sunt de săpat doar 220 de metri în zona Eroilor.

Mihai Divlan, inginer din partea constructorului: „Acolo o să subtraversăm staţia Eroilor 1 şi cuva deschisă şi închisă a Dâmboviţei. Pe sub Dâmboviţa. La un 14 metri de la partea superioară a scutului spre suprafaţă”.

În 7 din cele 10 staţii de pe viitoarea magistrală pot începe lucrările de amenajare.

Mihai Divlan, inginer din partea constructorului: „Urmează lucrările de finisaje, fundaţie de cale şi cale, instalaţii”.

Constantin Mustăţea, reprezentant Metrorex: „Staţii puţin mai întârziate sunt Râul Doamnei şi parc Drumul Taberei, unde au fost diverse probleme. Avem nevoie de autorizaţii de defrişare pentru zonele de accese. Aşteptăm. Depinde de primărie. Toate documentele au fost depuse”.

De altfel, în zona parcului Drumul Taberei, şoferii vor continua să se chinuie în trafic, din pricina restricţiilor de circulaţie. Acestea vor rămâne în vigoare, tot până în 2017. Până la finalizarea lucrărilor, şefii Metrorex trebuie să ia o decizie în legătură cu ce trenuri vor circula pe magistrala nouă începând din 2017. Nu de alta, dar licitaţia pentru noi garnituri este în continuare blocată de o anchetă penală.

Când metroul spre Drumul Taberei va fi gata, şi alţi bucureşteni pot începe să spere. Regia are în plan o legătură subterană între cartierul Pantelimon şi centrul Bucureştiului. Primul sector care va fi realizat pe acest tronson va fi Eroilor - Piaţa Iancului. Ulterior, linia de metrou va fi extinsă până în Pantelimon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri