Mic dejun cu rugăciune la Parlament. 10.000 de euro, 150 de invitați

Data publicării:
dejun

Parlamentarii români din grupul ecumenic de rugăciune au luat micul dejun cu cei 150 de invitaţi, cu 50 mai puţini decât anul trecut. Nota de plată – 10.000 de euro, bani din bugetul Camerei Deputaţilor. Atracția momentului pentru invitați a fost turul Palatului Parlamentului, care l-a inspirat pe fiul fostului lider al romilor, Florin Cioabă: „Din nou a trezit in mine un interes deosebit această clădire. Vreau să propun să construim și noi pentru romi o Casă a poporului rom”.

Explicațiile pentru invitați au fost oferite atât în limba română, cât și în limba engleză.

Unii dintre invitaţi au spus că s-au rugat ca Dumnezeu să lumineze minţile parlamentarilor.

„Toată lumea merită o rugăciune. Pentru că atunci când ne rugăm pentru ei, Îl rugăm pe Dumnezu să-i binecuvânteze și să le lumineze mințile și să le dea putere ca să vadă cum să ajute poporul”, a spus Baudouin Muankembe, preot catolic.

Grupul de rugăciune din Legislativul României a fost înfiinţat în 1992, după model american. Astfel de adunări există în toate parlamentele europene. Rolul lor este de a îmbunătăţi relaţiile parlamentarilor cu unele culte, cu diverse instituţii ale statului şi ale societăţii civile. Întâlnirile sunt anuale şi se termină, de regulă, cu un pelerinaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri