Migrantul afgan care și-a ucis un conațional în Timişoara a fost adus în România. Acesta reușise să fugă din țară după crimă

Data actualizării: Data publicării:
Momentul unei crime înfăptuite de un migrant afgan la Timișoara.
Migrantul afgan care și-a ucis un conațional în Timişoara a fost adus în România. Foto Captură TV Digi24

O escortă a Poliţiei Române a adus în ţară, vineri, un cetăţean afgan, urmărit la nivel internaţional, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi tentativă de omor în Timişoara, victimele fiind doi cetăţeni afgani, informează IGPR.

Potrivit unui comunicat, urmăritul, semnalat prin intermediul Sistemului de Informaţii Schengen, în baza unui mandat european de arestare, a fost depistat în Grecia, la data de 17 iunie, ca urmare a valorificării informaţiilor furnizate de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi a schimbului de date şi informaţii dintre Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională şi autorităţile poliţieneşti omoloage din Italia şi Grecia, informează Agerpres.

Ulterior, autorităţile judiciare elene au dispus arestarea în baza mandatului european de arestare şi predarea acestuia către România, în vederea continuării cercetărilor, în cadrul dosarului penal.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri