Mihai Dragolea, editor de imagine la Digi24, la Berlinale Talent Campus

Data publicării:
mg 207611 20jpg-48468

Tânărul angajat al Digi24 a fost selectat, cu scurt metrajul său, din mii de participanți să ia parte la Berlinale Short Film Station.

Timp de 6 zile, la Berlin, va participa la o serie de cursuri intensive pe tema filmului de scurt metraj.

Mihai, care merge pe urmele lui Tudor Giurgiu, Adina Pintilie sau Cristi Mungiu, a povestit mai multe despre ce înseamnă acest moment din viața lui.

Cum ai luat decizia să îți trimiți filmul la Berlinale Talent Campus?

Am decis să îmi înscriu un film la festival îndrumat de o prietenă din facultate. Nu făcusem nimic cu lucrarea mea de licență (un scurt documentar cu titlul Campioana de Porțelan) așa că am decis să îl trimit, împreună cu un proiect de documentar, la festival. Știam de Berlinale Talent Campus din facultate, dar nu am considerat că am un proiect destul de bun pentru a putea aplica, pâna anul acesta.

Când ai primit vestea că ești selectat?

Am primit vestea în decembrie 2012. Am aflat că îmi este acceptat filmul și că voi participa la Berlinale Short Film Station cu proiectul de documentar scurt făcut pentru concurs. Este o ocazie pentru a lucra mai mult pe proiect iar după ce îl voi finaliza o să am oportunitatea să îl prezint mai multor producători prezenți la festival pentru o posibilă finanțare.

Există și alți români care au participat la acest festival?

Lista este lungă. Tudor Giurgiu, Adina Pintilie, Cristian Mungiu și lista continuă. Festivalul e la ediția a 11-a.

Cât vei sta la Berlin și ce vei face acolo?

Voi sta șase zile în care voi participa la o serie de cursuri intensive pe tema filmului de scurt metraj (ficțiune și documentar), îmi voi dezvolta proiectul cu un tutore și voi merge la o serie de cursuri de formare profesională (axate pe montaj). Am un program foarte aglomerat, sper să văd și ceva filme, dar nu garantez.

Pe cand primul lung metraj?

Nu mă consider pregătit pentru a susține un film de lung metraj. Cred că filmele de scurt metraj au farmecul lor fiind capabile să transmită la fel de mult ca și un film de lung metraj. Less is more.

Cum îmbini munca la Digi24 cu pasiunea pentru scurt metraj?

Le îmbin perfect. La Digi24 lucrez într-un mediu creativ și profesionist ceea ce mă ajută la dezvoltarea și montajul proiectelor personale. Găsesc timpul, energia și placerea pentru a le face pe ambele cât de bine pot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri