Mii de angajaţi ai Poştei au întrerupt lucrul pentru a doua zi

Data publicării:
postasi mediafax

Salariații se află în fața oficiilor poștale și refuză să lucreze, acest lucru afectând copiii și pensionarii, care ar fi trebuit să primească alocațiile și pensiile.

„Nemulțumirile sunt multiple și nu sunt de acum, sunt de mai mult timp, însă au pus capac hotărârile administrației de a reduce norma de lucru a salariaților cu două - patru ore, normă de lucru care, la niște salarii care nu depășesc 1.200 de lei după 20 - 25 de ani de vechime. În viitor, salariații nu vor putea trăi cu aceste salarii diminuate la jumătate sau la 25%.

Și, datorită faptului că nimeni din administrație nu a încercat nici cel mai mic dialog cu salariații care se aflau la acea grevă spontană de ieri, oamenii sunt supărați și continuă acea grevă și refuză să se întoarcă la lucru”, a declarat la Digi24 liderul filialei Bucureşti a Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română, Marian Ciubeică.

Acesta și-a exprimat speranța ca dialogul să înceapă și programul normal de lucru să se reia.

Liderul sindical nu a putut estima cât va dura această grevă.

„Nu suntem implicați în coordonarea acestei greve, nu putem ști. Se poate termina foarte repede, totul depinde de salariați și de felul în care ei se văd coordonați de manager”, a mai spus Marian Ciubeică.

Protestele s-au extins și în Cluj

„Situația în Cluj nu e una roză pentru că dimineața la 7:30 am fost sunat de salariatele de la Oficiul Postal Cluj 1, care în momentul în care au primit actele adiționale de reducere a normelor de lucru au hotărât să nu mai deschidă oficiul care avea program de la 8 dimineața și au ieșit în curtea oficiului”, a declarat Carol Şinka, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din Cluj, la Digi24.

„Momentan, 14 oficii din județul Cluj au oprit activitatea și acum mă aflu la cel mai mare oficiu de distribuire centralizată din Cluj Napoca, unde își desfpșoară activitatea în jur de 180 de oameni. 115 factori, restul taxatori, mânuitori și casieri. Sunt nemultumiți că la 30 de factori li s-a diminuat norma de la 8 la 4 ore în ideea că ei și acum lucreaza 9-10 ore”, a mai spus Carol Șinka.

„Din 115 factori, 37 nici până la această dată nu au reușit să își facă concediul de odihnă în totalitate pe anul 2012 și sunt foarte nemultumiți pentru că, deși au fost liniștiți de unii dintre șefi că dacă nu semnează aceste acte adiționale nu se poate pune în aplicare.

Se aud zvonuri că domnul director general vrea să reducă din nou timpul de lucru de la 5 la 4 zile. Deci 4 zile pe lună nelucrătoare. Și ei știu că au mai trecut o dată prin această etapă în care le-a fost diminuat timpul de lucru pe lună cu două zile și le-au fost diminuate și salariile, dar ei au trebuit să lucreze pentru că nu a avut cine să le facă treaba. Au fost neplătiți și au venit la lucru, asta urmează să le afecteze atât punctul de pensie cât și veniturile salariale”, a adăugat Carol Șinka.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri