Mii de angajați au ieșit în stradă în primele două luni ale anului

Data publicării:
06032013 202013-53159

Luna ianuarie a început cu proteste la CFR Călători. O parte dintre angajaţi au declanşat o grevă spontană pentru că le întârziasera salariile cu o zi. Activitatea a fost reluata dupa doua ore şi jumatate, la scurt timp după ce angajaţii au fost asiguraţi că îşi vor primi banii restanţi.

La câteva zile au urmat salariaţii de la Hidroelectrica. Sindicaliştii au pichetat sediul companiei, dupa ce administratorul judiciar a anunţat ca aproximativ 500 de angajaţi vor fi disponibilizaţi pâna la finalul lunii iunie.

În februarie a fost rândul personalului tehnic de la TAROM să-şi strige nemulţumirea. 200 de angajaţi ai companiei au întrerupt spontan lucrul pentru a protesta împotriva intenţiei autorităţilor de a restructura şi privatiza compania.

Citiți și:

Grevă spontană a angajaților CFR. Mai multe trenuri au fost oprite

Protest la Hidroelectrica din cauza disponibilizărilor

Protest la TAROM. Angajații departamentului tehnic s-au întors la lucru

Pe 12 februarie a avut loc primul din cele trei proteste de anul acesta ale angajaţilor Poştei Române. 1.500 de persoane s-au strâns în Piaţa Constituţiei, cerând demisia conducerii, ca urmare a intenţiei de a reduce la jumătate numărul anumitor oficii din judeţe. La următoarele două proteste, numărul participanţilor a scăzut, dar lozincile au rămas aceleaşi.

Tot luna trecută au avut loc şi manifestaţiile de la Oltchim şi divizia de petrochimie de la Arpechim. Timp de două săptamâni, sute de angajaţi au protestat zilnic, iar 20 de salariaţi au intrat chiar în greva foamei, dupa ce activitatea a fost oprita din nou. Oamenii erau nemulţumiţi ca nu şi-au primit salariile pe decembrie şi ianuarie şi că nu li s-a prezentat un plan de reorganizare, după intrarea combinatului în insolvenţă.

Lista se încheie cu cele două proteste de la Mechel Câmpia Turzii. Peste o sută de foşti angajaţi, care au fost disponibilizaţi în primele două luni ale anului au protestat la finalul lunii trecute, pentru a primi cele trei salarii compensatorii la care aveau dreptul. Jumătate dintre ei s-au întors la sediul combinatului şi în urma cu două zile, dar nu au primit niciun leu deocamdată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri