Mii de euro falşi pe piaţa din România

Data publicării:
bancnota noua 10 euro neaparat de citat sursa BCE 1

Gruparea care a plasat banii are legături cu mafia italiană.  


Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Timișoara și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat un grup infracţional organizat specializat  în comiterea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate, cu conexiuni în Italia. 

Joi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 46 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate.

Din cercetări a reieșit că, din luna noiembrie 2014, pe raza judeţului Timiş, ar fi acţionat un grup infracţional organizat constituit în scopul comiterii de infracţiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 50 de euro.

Bancnotele falsificate ar fi fost obţinute de către o parte dintre membrii grupării, pe o filieră de contrafacere a bancnotelor, cu conexiuni în Italia. Membrii grupării ar fi furnizat sute de mii de bancnote falsificate unor persoane de încredere care ar fi aderat la grupul infracţional organizat şi care, la rândul lor, le-ar fi pus în circulaţie în mod direct ori prin intermediul altor persoane.

Modul de operare a constat în iniţierea unor relaţii comerciale de mică amploare, care le-ar fi permis plata în numerar, cu bancnotele falsificate, în diferite modalităţi: prin diferite achiziţii de produse de la persoane fizice, care au postat anunţuri pe site-uri de profil, în special telefoane mobile şi autoturisme; prin cumpărături efectuate în anumite magazine mici, de cartier, unde membrii grupării au invocat  faptul că au asupra lor numai bancnote euro apelând la comercianţi pentru a le accepta plata în valută; prin schimburi valutare către persoane fizice care erau atrase de cursul avantajos leu/euro propus; prin plăţi către taximetrişti pentru cursele efectuate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri