Mii de familii din mai multe cartiere ale Capitalei și-au petrecut noaptea în frig şi în continuare nu au căldură în calorifere din cauza unei avarii la CET Grozăveşti

Data publicării:
manometru caldura apa calda

Actualizare 18.12: Avaria în reţeaua termică CET Grozăveşti, de unde sunt alimentate cu căldură şi apă caldă mai multe cartiere din sectoarele 1, 2, 5 şi 6, ar putea fi remediată până sâmbătă seară, a anunţat Electrocentrale Bucureşti (ELCEN).

Electrocentrale Bucureşti arată, într-un comunicat de presă transmis agenţiei Mediafax, că a propus RADET să crească sarcina termică şi zonele de acoperire din CET Sud şi CET Progresu, pentru alimentarea în regim temporar a cartierelor afectate din Capitală, însă reprezentanţii regiei au refuzat, din cauza stării tehnice a reţelelor de transport şi distribuţie.

"Din acest motiv, ELCEN este nevoită să furnizeze agent termic la parametri scăzuţi până la remedierea avariei. În acest moment, estimăm că centrala din Grozăveşti va reveni la parametri normali în decursul acestei seri", a precizat ELCEN.

Actualizare 13.00: Edilii au încercat în această dimineaţă să schimbe furnizorul de energie termică pentru aceste familii, însă fără succes. 


 

Din cauza unei avarii survenite la Electrocentrale Bucuresti, în incinta CET Grozăvesti, RADET va furniza la parametri scăzuţi agentul termic pentru apă caldă de consum si încălzire”, în mai multe zone, anunţă regia într-un comunicat citat de Mediafax.

Zonele afectate sunt:

sector 1 - Aviaţiei, Radu Beller, Iancu de Hunedoara, Dorobanţi, Banu Manta, Nicolae Titulescu, Piaţa Gării, Piaţa Victoriei, Dinicu Golescu şi străzile adiacente;

sector 2 - Şos. Ştefan cel Mare, Aleea Circului şi străzile adiacente;

sector 5 - Calea 13 Septembrie, Panduri, Drumul Sării, Petre Ispirescu şi străzile adiacente;

sector 6 - Drumul Taberei, Timişoara, Iuliu Maniu , Virtuţii, Timonierului, Piaţa Gorjului şi străzile adiacente.

„Echipele de intervenţie ale Electrocentrale Bucureşti - CET Grozăvesti depun toate eforturile pentru remedierea avariei, în cel mai scurt timp”, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri