Mii de francezi au manifestat împotriva căsătoriilor gay

Data publicării:
1811 20protest 20gay-34027

Aproximativ 70.000 de persoane au fost numărate la Paris, potrivit Prefecturii de Poliţie - 200.000 potrivit organizatorilor -, în timp ce la Lyon au manifestat aproximativ 22.000 de persoane, iar la Marsilia au fost între 6.000 şi 8.000 de protestatari.

„Cred că un copil are nevoie de un tată şi de o mamă, el are nevoie de partea paternă şi de cea maternă, iar cu această lege acest lucru s-ar putea să nu mai fie posibil. Aşa că a examina şi a vota această propunere legislativă înseamnă condamnarea unui copil de a fi lipsit de o familie naturală”, a spus Marthe Vignault, unul dintre protestatari.

Sloganul manifestanţilor, care au străbătut străzile din Paris, Nantes, Lyon, Marsilia, Bordeaux şi alte oraşe mari, a fost „Fiecare se naşte dintr-o mamă şi un tată”.

„Sunt împotriva căsătoriilor între parteneri de acelaşi sex, sunt împotriva tristeţii unui astfel de mariaj, al cărui rezultat este minţirea copiilor, este o minciună deoarece ei nu pot spune care este tatăl şi care mama, asta înseamnă că atunci când copilul va ajunge adolescent, îşi va căuta tatăl şi mama şi îşi va da seama că a fost minţit toată viaţa”, este opinia altui participant la miting.

Sondajele arată că majoritatea francezilor sunt de acord cu mariajul între parteneri de acelaşi sex, dar nu aprobă şi adopţia de copii de către cuplurile homosexuale.

Înalţi prelaţi ai bisericii catolice s-au pronunţat împotriva proiectului de lege. Vaticanul, la rândul său, a promis că nu va înceta să se opună acestui demers.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri