Mii de oameni din Suceava, fără curent electric. La Rânca, drumul către stațiune e închis

Data publicării:
drum inchis

A nins abundent în ultimele zile în regiunea Moldovei, iar vântul puternic a viscolit zăpada şi a blocat ambele şosele de acces. Drumarii au intervenit, dar in zadar. În nici jumătate de oră, viscolul acoperea din nou drumul cu troiene.

De asemenea, furnizarea energiei electrice a fost întreruptă în mai multe zone din județul Suceava, fiind afectați aproape 4.000 de abonați.

Poliţiştii îi avertizează pe şoferii care vor sa plece la drum sa aiba maşinile echipate cu cauciucuri de iarnă şi lanţuri antiderapante.

Circulatia a fost închisă aseară la ora 20:00 din cauza viscolului, a zăpezii și a vizibilității reduse și va rămâne închisă până în această dimineață la ora 8.00. În acest moment intervin mai multe utilaje de deszăpezire.

După estimările autorităților, în stațiune se află între 800 și 1.000 de persoane. Cei care au dorit să coboare în Novaci, localitatea cea mai apropiată, au avut ieri câteva ore la dispoziție, timp în care utilajele au funcționat la capacitate maximă pentru ca șoferii să nu rămână împotmoliți.

La Rânca, stratul de zăpadă măsoara 50 de cm pe pârtie, iar în zonele în care este viscolită, zăpada ajunge la peste un metru.

Citiți și: PROGNOZA METEO. Vremea continuă să se răcească

Astăzi vremea va continua să se răcească în toată ţara, iar temperaturile maxime se vor încadra între minus 9 grade în estul Transilvaniei şi 3 grade în Oltenia. Cerul va fi înnorat şi va ninge slab, mai ales la munte şi în nord-est. Vântul va avea rafale de până la 65 km/h în Moldova, în estul Munteniei şi în Dobrogea.

Din această noapte vremea devine geroasă în toată ţara. Temperaturile minime coboară frecvent sub minus 15 grade, iar izolat se vor înregistra chiar sub minus 25 de grade, iar valorile maxime vor fi negative.

În prima parte a săptămânii, va mai fulgui pe spaţii mici, însă de vineri precipitaţiile vor cuprinde mare parte din ţară. Şi cum vremea începe să se încălzească, pe lângă ninsori îşi fac apariţia ploile şi lapoviţa.

La munte, gerul s-a instalat deja. Temperaturile nu vor trece de minus 16 grade la altitudini mari, şi doar la Stâna de Vale se vor atinge minus 7 grade Celsius. Va ninge slab în majoritatea masivelor, astfel că stratul de zăpadă va cotinua să mai crească. El are peste un metru la Bâlea şi peste jumătate de metru în majoritatea masivelor, dar vântul va rămâne intens şi va spulbera zăpada proaspăt depusă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri