Mii de pelerini veniţi la Curtea de Argeş au fost evacuaţi din curtea mănăstirii

Data publicării:
Manastirea-Curtea-de-Arges

Pelerinii veniţi la Mănăstirea Curtea de Argeş pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului au fost evacuaţi din curtea mănăstirii, dupa slujba de Vecernie, fiind duşi, sub supravegherea jandarmilor şi a agenţilor unei firme de pază, pe un teren special amenajat la ieşirea din oraş spre Valea Iaşului, la aproximativ patru kilometri distanță de mănăstire.

Demersul autorităţilor a generat nemulţumiri în rândul pelerinilor, unii dintre ei venind din străinătate pentru a petrece noaptea şi pentru a asista apoi la slujba de Sântămaria Mare de la Mănăstirea Curtea de Argeş.

"Nu este posibil să ne facă asa ceva. Eu am venit din Spania şi acum suntem daţi afară din curtea mănăstirii. Am făcut atâta drum ca să vin cu familia la Curtea de Argeş şi uite cum se poartă, ne dau afară din curte şi nu ne lasă acolo peste noapte. E urât ce se întâmplă", a spus unul dintre pelerini.

Acesta este primul an în care prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a emis, cu acordul Arhiepiscopului Argeşului şi Muscelului, IPS Calinic, un ordin ca în preajma sărbătorii Adormirea Maicii Domnului să fie interzisă camparea în curtea Mănăstirii Curtea de Argeş, după ce în ultimii ani mii de oameni veniţi la slujba de Sântămaria Mare şi-au petrecut noaptea în curtea mănăstirii, făcând fripturi, dansând şi ascultând muzică.

"Vrem sa eliminăm aceste aspecte de la procesiunea religioasă, astfel încât sărbătoarea să fie decentă şi să nu mai apărem pe prima pagină a tuturor publicaţiilor cu grătarele şi cu manelele de lângă biserică. Faţă de alţi ani, persoanele care doresc să serbeze acest eveniment o vor putea face într-un spaţiu mai îndepărtat de mănăstire, fără ca zgomotul şi muzica să perturbe ceremonia religioasă", a declarat prefectul de Argeş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri