Milioane de euro pentru lifturi care nu merg. Reprezentanții Metrorex spun că acestea sunt în revizie

Data publicării:
metrou

Altă staţie de metrou aceeaşi situaţie. Ca să instaleze acest lift la staţia de metrou Crângaşi, Metrorex a cheltuit aproape un milion de lei. Cine vrea, însă, să-l folosească are parte de-o surpriză. Liftul nu funcţionează.

Iar uneori chiar şi amplasarea lasă de dorit. De exemplu, bucureştenii cu probleme motorii care vor să folosească ascensorul din Piaţa Unirii au de traversat fie un bulevard cu patru benzi de circulaţie, fie au de străbătut parcul.

Reprezentanţii companiei care administrează infrastructura de metrou dau asigurări că lifturile vor fi repuse în funcţiune în cel mult 2 zile, după ce se încheie revizia tehnică a acestora.

207 milioane de lei a cheltuit Metrorex în perioada 2002 - 2013 pentru a instala în staţiile de metrou 93 de lifturi, escalatoare şi platforme mobile.

În prezent, 45 de staţii de metrou din cele 51 au ascensoare.

În urma unui control la Metrorex, Ministerul Transporturilor a sesizat că cele 3 firme care au instalat lifturi la metrou au fost avantajate la licitaţie.

Este vorba despre contractul semnat de Metrorex în 2010 cu firmele TIAB, Schindler România şi Somet, a cărui valoare s-a ridicat la 82 de milioane de lei.

TIAB şi Somet lucrează alături de italienii de la Astaldi şi la magistrala de metrou 1 Mai-Parc Bazilescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri