Militari NATO în Oltenia. Au ieşit cu tancurile şi taburile pe uliţă

Data publicării:
americani oltenia

A fost sărbătoare în comuna din Oltenia, unde sunt campaţi militarii NATO. Americanii şi-au invitat vecinii în vizită, însă evenimentul a fost dat peste cap de o blindată care a ratat intrarea în bază şi a blocat calea de acces. Pentru a nu-i dezamăgi pe localnici care se pregătiseră special pentru această ocazie, militarii au găsit o soluţie de compromis. Au ieşit cu tancurile şi taburile pe uliţă.

Cu mic cu mare, oamenii din Mihăeşti s-au gătit încă de dimineaţă de sărbătoare. Merg în vizită la soldaţii NATO. Niculaie Manciu are 73 de ani şi locuieşte chiar peste drum de tabăra militară. A fost atât de nerăbdător să intre în fortăreaţa pe care a văzut-o doar în filme, încât spune el, nici nu şi-a mai dus vaca la păscut. Şi-a luat hainele bune şi a plecat să-şi salute vecinii.

Niculaie Manciu: „Păi să vedem şi noi că una e să vezi la televizor şi una e să vezi chiar cu ochii tăi. (Rep.: V-aţi cam grăbit, aţi dus şi vaca repede la muls... )Mă rugai eu de viceprimar: hai, mă Costică, să le luăm iute (n.r. - la muls).”

După atâtea pregătiri, însă, era să rateze marea întâlnire cu americanii. Un incident petrecut în interiorul bazei nu a mai permis accesul vizitatorilor.

Sabin Popa, secretarul Primăriei Mihăeşti: „Au fost câteva întârzieri, un mic incident, un vehicul nu s-a încadrat aşa cum trebuie şi a ieşit un pic de pe stradă, de asta s-a şi întârziat”.

Pentru a nu-şi dezamăgi gazdele, soldaţii americani au găsit o soluţie de compromis. Au scos tancurile şi camioanele pe islaz.

Ospitalieri, oltenii le-au pregătit musafirilor o surpriză. O gheretă cu gogoşi americane.

Militarii NATO sunt la Mihăeşti pentru un exerciţiu multinaţional ce începe pe 16 iulie. Pe 20 iulie americanii îşi vor lua la revedere de la localnici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri