Militari români, spectatori la Invictus

Data publicării:
militari romani

Un drum lung până în Statele Unite au în faţă Eugen, Marian, Costel şi plutonierul Slăniceanu. Sunt toţi militari români răniţi în conflictele din ultimii zece ani din Afganistan. Soldaţii au ratat înscrierea la jocurile paralimpice dedicate militarilor din întreaga lume.

Invictus, grupul din care fac parte, i-a ajutat totuşi să meargă în Florida, măcar pentru a-i privi pe colegii lor - soldaţi americani, canadieni şi din Marea Britanie care se vor întrece la jocurile paralimpice.

„Încercăm să vedem partea plină a paharului. Sunt jocuri paralimpice militare”, a spus Eugen Mănăilă.

Chiar dacă anul acesta nu concurează, militarii noştri vor continua antrenamentele. De patru ori operat după ce a fost rănit într-o luptă directa în Afganistan, Eugen îşi doreşte a măcar anul viitor ţara noastră să fie trecută pe lista jocurilor dedicate soldaţilor răniţi. Militarul vrea să aducă acasă o medalie la concursul de tir.

Ambiţii mari avea şi colegul său.

„M-am antrenat pentru ciclism, ciclism cu dizabilități. Am o bicicleta cu trei roţi cu pedale la mâini”,a spus Costel Slăniceanu.

Jocurile paralimpice Invictus sunt destinate militarilor răniţi în teatrele de război din întreaga lume. Competiţia, o iniţiativă a Prinţului Harry, a avut prima ediţie acum doi ani.

Anul acesta jocurile paralimpice Invictus vor avea loc în Statele Unite ale Americii. Preşedintele Barack Obama a făcut chiar deliciul presei în urmă cu câteva zile într-un clip în care îi provoca la competiţie pe soldaţii din Marea Britanie.

În România primii soldaţi răniţi înscrişi în grupul Invictus au început să se antreneze pentru competiţia sportivă în urmă cu mai bine de un an şi jumătate. Militarii nu au putut însă participa în acest an pentru că locul le-a fost luat în ultimul moment de Iordania, ţară invitată să participe la competiţia din Statele Unite înainte ca Invictus România să fie format.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri