Militarii care au defilat la parada de 1 Decembrie rămân fără banii de hrană

Data publicării:
militar parada ziua nationala

20.000 de oameni au admirat defilarea soldaţilor pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Naţională. Îmbrăcaţi în uniforme de paradă, soldaţi aduşi din toată ţara s-au pregătit aproape zece zile pentru ca totul să arate perfect.

Pe un teren viran dintr-o unitate militare din Ghencea, soldaţii s-au antrenat zeci de ore pentru marşul de 1 Decembrie.

Peste jumătate dintre militarii care au defilat de Ziua Națională fost aduși din țară. Au fost cazați în unități din Capitală și tot aici au fost și hrăniți.

Este şi motivul pentru care acum soldaţii riscă să nu mai primească banii pentru norma de hrană alocată zilelor petrecute la antrenamentele din Bucureşti.

Un calcul simplu arată că un militar care primeşte zilnic 25 de lei pentru mâncare va pierde din veniturile din această lună 250 de lei pentru cele 10 zile în care a fost detaşat în cazarma din Bucureşti.

„Dumneavostră aveți un subiect. Niciun ban nu va fi luat ilegal de la militari”, a declarat Mircea Duşa, ministrul apărării naţionale.

Şi asta pentru că tocmai legea spune clar că în momentul în care soldaţii sunt detaşaţi pentru diferite exerciţii militare şi sunt hrăniţi în cazarme norma de hrană le este tăiată. Aceeaşi regulă este aplicată şi în rândul militarilor care merg să se specializeze la şcolile de ofiţeri sau subofiţeri din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri