Ministerul Sănătăţii: Angajatul aeroportului din Sibiu care a murit nu avea gripă

Data publicării:
medicamente spital mediafax 1

ACTUALIZARE 18.45. Unul dintre cei doi angajaţi ai aeroportului din Sibiu care au fost internaţi după ce un coleg al lor a murit are virusul gripal AH3N2, potrivit rezultatelor testelor făcute la Institutul Cantacuzino, el fiind sub tratament, în stare stabilă, la Spitalul Judeţean Sibiu, anunţă Ministerul Sănătăţii.

"Din cele două suspiciuni, a fost confirmat un singur caz de gripa umana, AH3N2, celălalt fiind infirmat. În prezent, starea persoanei contamitate cu virusul gripal uman este stabilizată şi se află sub tratament specific în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu", informează Ministerul Sănătăţii (MS).

ACTUALIZARE 16.50. Angajatul Aeroportului Sibiu care a încetat din viaţă luni nu avea gripă, arată diagnosticul stabilit de medicii legişti, potrivit căruia decesul a fost cauzat de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială, pe fondul altor afecţiuni, informează Ministerul Sănătăţii.

examenul anatomo-patologic arată că decesul persoanei din 6ianuarie a fost cauzat de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială, pe fondul altor afecţiuni, precizează MS.

Diagnosticul stabilit de medicii legişti exclude decesul din cauza oricărei forme de gripă, mai arată MS.

ACTUALIZARE 15.25. Cei doi angajaţi ai Aeroportului Sibiu care au fost internaţi cu afecţiuni respiratorii, în urma decesului unui coleg care avea afecţiuni similare, sunt suspecţi de gripă, tipul virusului urmând să fie aflat după primirea rezultatelor de laborator, au anunţat reprezentanţii DSP Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Simona Berariu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că medicii suspectează o infecţie cu virus gripal în cazul celor doi angajaţi ai Aeroportului Sibiu, internaţi marţi seară cu afecţiuni respiratorii.

"Există suspiciune de gripă. Ce fel de gripă este, se stabileşte doar în urma analizelor de laborator. A pune un diagnostic de gripă specifică, porcină, aviară sau altfel, presupune rezultate de laborator. Până nu avem un astfel de rezultat, putem doar spune că este gripă şi după rezultate spunem de care", a declarat Simona Berariu.


„Concluzia acestor analize va fi aflată în cursul zilei de azi. Se va verifica dacă este o gripă banală sau este un alt virus. Cei doi prezintă simptome uşoare de gripă. Numai pentru faptul că cei doi vin de la locul unde a fost şi primul pacient, colegii au ales să îi reţină”, a declarat Raed Arafat, secretar în Ministerul Sănătății, într-o intervenție telefonică la Digi24.  

Cei doi bărbaţi erau în concediu medical pentru afecţiuni respiratorii, diagnosticul unuia dintre ei fiind de pneumonie interstiţială. În cursul zilei de luni, un coleg al lor, sosit la spital cu simptome asemănătoare, a decedat, iar în această seară conducerea aeroportului a decis să îi trimită şi pe cei doi la spital, pentru supraveghere şi analize”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă.

Potrivit acestuia, cei doi pacienţi, în vârstă de 22, respectiv 26 de ani, au fost internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a spitalului, fiind izolaţi de restul bolnavilor. Pe baza probelor recoltate de la aceştia se va stabili dacă este vorba despre vreun tip de gripă.

Todăriţă a precizat că şi pacientului care a murit luni, şi care avea 38 de ani, i s-au recoltat astfel de probe, rezultatele nefiind deocamdată gata.

În cazul celor doi bărbaţi, Todăriţă a spus că pericolul nu este foarte mare, având în vedere că se aflau deja sub tratament pentru afecţiuni respiratorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri