Ministrul Apărării vorbește despre probleme privind recrutarea

Data publicării:
les

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a afirmat, marți, că recrutarea resursei umane profesionalizate în Armată e afectată, în primul rând, de deteriorarea situației demografice și de concurența impusă de sectorul civil, informează Agerpres.

les

„Atragerea și recrutarea unei resurse umane valoroase reprezintă un domeniu strategic cu impact puternic atât asupra capacității de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate, cât și a pregătirii populației și teritoriului pentru apărare. (...) Utilizarea spațiului virtual ca mediu de promovare a profesiei militare, deși este la început, are premisele unei abordări de succes, ceea ce justifică dezvoltarea sa în continuare”, a adăugat ministrul Leș, la bilanțul MApN pe anul 2016.

El a precizat că evoluția în cariera militară, în mod planificat și pe criteriul performanței profesionale, rămâne un obiectiv fundamental al MApN.

Gabriel Leș a mai spus că în 2017 creșterea capacității operaționale a forțelor armate va rămâne un obiectiv important, urmărind continuarea procesului de dezvoltare, adaptare și transformare a capabilităților Armatei.

„De asemenea, vom urmări implementarea unui management optim al resurselor de apărare pentru optimizarea raportului între structurile combatante și cele de comandament sau administrative și asigurarea unui echilibru corect între funcțiile de militar și civil, precum și între funcțiile combatante și cele de asigurare sau comandament. Ne dorim, totodată, ca începând cu anul 2017 să asigurăm o proporție echilibrată între cheltuielile destinate înzestrării și cele destinate asigurării de bunuri și servicii și personalului, astfel încât să se atingă un echilibru corect, conform modelelor din spațiul NATO”, a declarat Gabriel Leș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri