Sari la conținut
News Alert

Ministrul Culturii își nuanțează poziția în privința demisiei

Declaraţia vine după ce, miercuri, Vlad Alexandrescu anunţase pe Facebook că renunţă la fotoliul de la Cultură în urma scandalului de la Opera Naţională. Deja numele Corinei Şuteu este vehiculat ca posibil înlocuitor.

Dacă reforma este periclitată și dacă demisia mea rezolvă continuarea reformei, eu sunt în continuare dispus să mi-o dau, să pun mandatul meu de ministru al culturii în mâinile prim-ministrului. Nu se pune problema unei neîncrederi între mine şi prim-ministru. Prim-ministrul și-a manifestat susţinerea cu privire la reforma pe care am început-o chiar în contextul discuţiilor din ultimele zile, a făcut-o public. Au fost unele rezerve cu privire la modul de a gestiona situaţia de la Operă, dar nu există niciun fel de neîncredee, de cotestare a reformei pe care am început-o şi asta îmi dă încredere că aceasta va fi continuată”, a declarat Vlad Alexandrescu vineri dimineață.

Pe de altă parte, ministrul culturii pare să fie împăcat cu ideea de a fi înlocuit și, mai mult, numele vehiculat ca fiind succesorul său în funcție - Corina Șuteu - corespunde standardelor sale.

Eu cred că echipa pe care am adunat-o la Ministerul Culturii este o echipă foarte performantă care are multe componente, multe valenţe. Toţi sunt foarte buni. Pe Corina Şuteu am rugat-o să ni se alăture încă din februarie. Şi a lucrat foarte mult pe partea de cultură vie şi eu cred că ar putea să ducă mai departe reforma pe care am început-o”, a spus Vlad Alexandrescu.

Alte știri despre  SCANDALUL DE LA OPERĂ