Ministrul Culturii: Solomon Marcus lasă în urma lui o operă științifică cu valențe universale

Data publicării:
min culturii fb crop

 

Foto: Facebook 

„Transmit condoleanţe familiei şi deplâng trecerea în rândul celor drepţi a profesorului şi academicianului Solomon Marcus, o personalitate multidisciplinară a culturii române, în urma căruia rămâne o operă ştiinţifică cu valenţe universale”, a declarat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, pentru News.ro.

Matematicianul Solomon Marcus, membru al Academiei Române, a murit, joi dimineaţă, la vârsta de 91 de ani, la Institutul C.C. Iliescu din Capitală.

Solomon Marcus, membru titular al Academiei României, s-a născut pe 1 martie 1925, la Bacău. A urmat cursurile Facultăţii de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti, a obţinut ulterior titlurile ştiinţifice de doctor în matematică şi doctor docent.

A predat la Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii Bucureşti şi este autor a numeroase studii interdisciplinare de cărţi ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în ştiinţele naturale şi sociale. A fost tradus în mai multe limbi străine şi a publicat 50 de volume în România şi aproximativ 400 de articole în reviste ştiinţifice sau de specialitate.

Solomon Marcus devine, din 1993, membru corespondent al Academiei Române, iar în 2001 a fost ales membru titular al instituţiei.

Citiți și: 
Radu Gologan: „Solomon Marcus a fost un sfânt al minții”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri