Ministrul de externe: Putem discuta cu Rusia și teme cu o simbolistică aparte, cum este tezaurul

Data publicării:
corlatean digi

„Sunt discuții pe teme importante, dar o vizită de la Moscova la București organizată de administrația prezidențială, vizita mea la Moscova, comisia mixtă economică interguvernamentală  - toate ne-au permis să discutăm, să avem un dialog direct”, a explicat el.

„Avem chiar poziții similare pe subiecte internaționale, cum ar fi combaterea terorismului, cooperarea pe Afganistan Sunt și dosare în care avem poziții divergente, dar e bine să le discuți, că altfel se pot cumula tensiuni și pot genera consecințe”, a adăugat ministrul.

„Putem discuta și teme cu o simbolisită aparte, cum e tezaurul. Important e să reușim așa cum am stabilit politic, și eu aștept pe baza înțelegerii politice cu Serghei Lavrov la Moscova, ca această comisie, după ani de îngheț, să se reunească. Noi lucrăm în această direcție, pentru că dacă îi pui pe experți față în față, fiecare cu argumentele sale, cu documentele sale, pe baza unui dialog (...) putem clarifica o serie de aspecte. Ani de zile nu s-a făcut nimic”, a subliniat Titus Corlățean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri