Ministrul de Interne vine cu lista persoanelor publice care au promovat protestele

Data publicării:
170129_PROTEST_GRATIERE_14_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Ocrav Ganea

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a prezentat, la conferința de presă de astăzi, o listă a unor persoane publice, în principal jurnaliști și politicieni, care „s-au implicat în promovarea online a acţiunilor de protest”.

Este vorba despre jurnaliștii Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Emilia Şercan, Lucian Mândruţă, Cătălin Tolontan și Andrei Gheorghe și politicienii Robert Turcescu, Nicuşor Dan și Clotilde Armand.

„Acţiunile de protest au fost promovate pe reţele de socializare, în special pe pagina grupului Corupţia ucide, prin evenimente sub titulatura „Nu legii graţierii şi amnistiei”. Cu această ocazie, am remarcat implicarea unor personalităţi publice, formatori de opinie sau membri ai unor formaţiuni politice pentru susţinerea acestor proteste în stradă”, a spus Carmen Dan.

Ea a adăugat că numerele de telefon și adresele unor miniștri și politicieni au fost publicate pe internet.

„Ne-am confruntat cu situaţia în care, pe site-urile de socializare au fost postate adrese de domiciliu ale unor lideri politici şi numerele de telefon ale miniştrilor, fapt care a accentuat presiunea străzii şi a crescut gradul de emoţie negativă. Respectivele informaţii erau protejate de legea datelor cu caracter personal, cu toate acestea, ele au devenit publice. Şi eu am fost una dintre persoanele care au avut telefonul blocat din cauza acestor mesaje şi telefoane repetate”, a spus ministru.

Potrivit zoso.ro, unul dintre cei care au publicat pe conturile lor de Facebook lista cu numerele de telefon ale miniștrilor ar fi fiul jurnalistului Victor Ciutacu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri