Sari la conținut

Ministrul delegat le propune românilor de pretutindeni să dea câte un euro pentru repatrierea decedaţilor

 

"Când s-a construit Atheneul Român, fiecare cetăţean a dat câte 1 leu pentru finanţarea construcţiei. Şi astăzi avem o perlă arhitectonică de care suntem mândri. Dragii mei români de pretutindeni, vă dau o temă de gândire pe perioada vacanţei: dacă fiecare român din străinătate ar depune 1 Euro pe an (doar un an) într-un cont special, s-ar putea crea un fond de rezervă din care s-ar putea folosi diverse sume pentru plăţile necesare repatrierii decedaţilor sau pentru situaţii de urgenţă", scrie pe Facebook ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

Ministrul le explică românilor de pretutindeni că, dacă ar face un calcul simplu, ar vedea că acest cont special "se va putea autoalimenta din dobânda anuală".

"Ce înseamnă un euro pentru buzunarul fiecăruia??? Nu mare lucru. Dar cât de util ar putea fi pentru întreaga comunitate. Şi asta ar însemna solidaritate între românii de pretutindeni", mai scrie Stanoevici, subliniind că ideea sa poate este "nebună" sau poate este bună.