Ministrul Mihnea Costoiu: Principala cauză a cutremurelor din Galați este una tectonică

Data publicării:
mihnea costoiu - 5528892-Mediafax Foto-Stefan Micsik

Mihnea Costoiu / Foto: Mediafax

„Cauza principală a cutremurului este una tectonică, aşa cum am spus. Pânza freatică a amplificat semnalul sonor. Pânza freatică ridicată a amplificat semnalul sonor în zona Izvoarele şi, atunci, a afectat un pic mai mult casele, o anumită parte a satului Izvoarele”, a explicat, vineri, Mihnea Costoiu, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ca raportul să fie prezentat public pentru a exista date ştiinţifice şi nu tot felul de „prostii” prezentate la televiziuni de „exaltaţi”.

„O să vă rog să daţi şi publicităţii concluziile ştiinţifice şi, în felul acesta, poate că tot felul de neprofesionişti, vedete de televiziune, totuşi, în lucururi serioase cum e siguranţa oamenilor, cum e zona seismică, îi ascultăm pe specialişti şi nu pe exaltaţii care bat televizoarele cu tot felul de prostii ca să fie vedete”, a spus premierul.

Victor Ponta i-a solicitat vicepremierului Liviu Dragnea elaborarea unei strategii de sprijinire a persoanelor care au fost afectate de seisme, pentru refacerea locuinţelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri