Sari la conținut

Ministrul Muncii: Traian Băsescu s-a pensionat la limită de vârstă, a lucrat în condiţii deosebite peste 11 ani

 

"Din informaţiile pe care le am de la Casa Naţională de Pensii, s-a pensionat la limită de vârstă, pe data de 4 noiembrie anul trecut. Din câte ştiu, tot din informaţiile primite de la Casa Naţională de Pensii, beneficiază şi de prevederile legii privind încadrarea în grupa I de muncă, datorită faptului că a lucrat în condiţii deosebite o perioadă de peste 11 ani" , a declarat Rovana Plumb, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.

Traian Băsescu s-a pensionat. Ce pensie are fostul preşedinte

Ministrul a menţionat că pensia lui Traian Băsescu este stabilită conform legii, în funcţie de contribuţia pe care a avut-o la bugetul asigurărilor sociale.

Ea a precizat totodată că pensia nu are legătură cu indemnizaţia care i se cuvine, conform legii, lui Traian Băsescu în calitate de fost preşedinte al României.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a pensionat, cu data de 4 noiembrie 2014, potrivit informaţiilor din ultima declaraţie de avere a acestuia, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, în care se precizează că pe lunile noiembrie şi decembrie, acesta a încasat 5166 de lei.

Declaraţia de avere a lui Traian Băsescu este completată cu data de 21 decembrie 2014.

La capitolul venituri, apare informaţia că fostul preşedinte al României s-a pensionat cu data de 4 noiembrie 2014 şi că a încasat 5166 de lei, reprezentând pensia pentru lunile noiembrie şi decembrie.