Ministrul pentru Energie, despre reducerea livrărilor de gaze: Populația nu va fi afectată, la iarnă, indiferent de evoluțiile care vor avea loc în regiune

Data publicării:
ixcon gazr

Răzvan Nicolescu a declarat în urma întâlnirii cu reprezentanții companiilor Petrom, Transgaz și Romgaz că „nu există niciun risc ca populația României să fie afectată de vreo întrerupere în furnizarea cu gaz natural pe perioada de iarnă, indiferent de evoluțiile care vor avea loc în regiune”, dar și că „nu se impune să luăm nicio măsură suplimentară celor pe care România le-a laut deja în ultimele luni pentru a preîntâmpina apariția unei probleme în aprovizionarea cu gaz natural a populației în lunile de iarnă”.

Vom face doar un singur lucru, pe care deja l-am făcut verbal, pe care suntem obligați să-l facem și anume să informăm Comisia Europeană în legătură cu situația apărută astăzi. Am informat verbal, vom informa și în scris”, a menționat ministrul delegat pentru Energie.

Răzvan Nicolescu a ținut să precizeze că „nu există niciun motiv de îngrijorare”.

Consumul de gaz al României, astăzi, este de 16 milioane metri cubi. Producția internă a României de gaz natural este de aproximativ 31 de milioane de metri cubi. Avem o producție de aproape două ori mai mare decât consumul de astăzi al României”, a mai spus Răzvan Nicolescu.

Acesta a precizat că importul planificat pentru astăzi de către WIEE, IMEX și Conef este de 0,2 milioane metri cubi, adică aproape 0,5 din consumul României.

De altfel, ministrul a precizat că Transgaz a fost atenționat aseară că cele 0,2 milioane de metru cubi de gaz vor scădea și în zilele următoare.

Astăzi cu 5% din 0,2 milioane, 9% mâine și 5% în ziua de duminică. Vorbim de niște cantități absolut nesemnificative, care nu afectează în niciun fel situația în care ne aflăm”, a declarat Răzvan Nicolescu.

Potrivit ministrului, Transgaz nu a primit un răspuns oficial privind scăderile de gaze livrate de Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri