Mircea Druc: Republica Moldova este un stat falimentar, care va dispărea

Data publicării:
nume-1

„Dumneavoastră, la Bucureşti, şi mulţi la Chişinău, luaţi în serios această noţiune de stat moldovenesc. „Dacă îl întrebaţi pe Mircea Druc unionistul, eu vă spun că, inevitabil, Republica Moldova este un stat falimentar, care se va dezmembra. Cele şase judeţe vor reveni la firescul lor, se vor integra în România. Să trăiască Uniunea Europeană, să dea Dumnezeu să existe în continuare, şi atunci, prin România, vom merge către Uniunea Europeană”, a spus fostul premier al Republicii Moldova. 

Mirce Druc s-a arătat de acord cu cei care consideră că nu doar Republica Moldova ci şi Ucraina se va destrăma din lipsa unei perspective.

Legat de acest subiect, scriitorul Vasile Ernu a afirmat: „Îi respect pe unionişti, dar sunt un om raţional. În acest moment, văd două proiecte. Unul unionist, care este minoritar, susţinut de o parte foarte mică a populaţiei, şi unul al statului Republica Moldova, care, semifalimentar şi slab, încearcă să-şi construiască o identitate. Mie mi se pare că în acest moment singura formulă cu şanse reale este aceasta a unei structuri identitare care, în timp, poate evolua şi spre o formă de unionism. Nu văd nici o contradicţie, pentru că lucrurile pot evolua foarte mult în câţiva ani”.

În opinia sa, totul depinde de ce va face Europa în următoarea perioadă, iar „Europa nu o duce bine”, a spus Vasile Ernu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri